Hansaliit peab Viljandis majanduskonverentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Rahvusvaheliste hansapäevade ajal peetakse Viljandis loomemajanduseteemaline majanduskonverents, millel lisaks Eesti ettevõtjatele räägivad oma kogemustest esinejad Saksamaalt, Rootsist ja Norrast.

Konverentsi esinejateks on valitud edukamad loomemajanduse ja uuendusega tegelevad ettevõtjad Eestist ja mujalt Euroopast. Ettekande teevad kodumaised ettevõtted Lumi, La Muu, Joon DB, Derelict, aga ka Lottemaa. Viljandi firmadest on esindatud Cleveron ja Viljandi Metall. Väliskülalised on Saksa firma Treu, kes kasutab loomemajanduse põhimõtteid suhtekorralduse valdkonnas, Norras Bergenis tegutsev väikeõlletootja 7 Fjell Bryggeri, kelle eesmärk on ühendada traditsioonilised õllepruulimise traditsioonid ja tänapäevased tootmispõhimõtted, ning Rootsi kaubandus-tööstuskoja juht Eestis Anders Hedman.

Majanduskonverentsi korraldaja Kadri Kontuse sõnul on esinejateks valitud loomemajanduse säravamad tähed nii kodu- kui välismaalt. «Need on ettevõtjad, kelle tegemised võiksid anda inspiratsiooni teiste hansalinnade esindajatele,» lausus Kontus. Tema sõnul on tegemist parimate näidetega oma valdkonnas loomemajandusele spetsialiseerunud inimestest.

Viljandis toimuva konverentsi teemaks sai valitud loomemajandus just seepärast, et selles linnas arendatakse aktiivselt loomemajandust.

«Viljandi on loomiseks loodud linn ja teadaolevalt ei ole selles valdkonnas varem rahvusvahelistel hanspäevadel majanduskonverentsi korraldatud. Konverents on planeeritud veidi uuenduslikuma ja eristuvamana kui varem,» rääkis Kontus.

35. rahvusvaheliste hansapäevade kavva kuuluv majanduskonverents algab Viljandi pärimusmuusika aidas 5. juunil kell 10. Täpsem info ja ajakava on aadressil http://hansa.viljandi.ee/programm-2/majanduskonverents/ ning konverentsile saab registreeruda aadressil kadri.kontus@viljandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles