Oravate väitel läks sotside liider salaja partnerit kukutama, kuid põrus

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis on pärast viimaseid kohalikke valimisi nii avalikult kui salaja koostatud kõikvõimalikke erakondlikke koostöövalemeid.
Viljandis on pärast viimaseid kohalikke valimisi nii avalikult kui salaja koostatud kõikvõimalikke erakondlikke koostöövalemeid. Foto: Sakala

Mõistmaks kas või osaliselt seda, miks tänavu aprillis Viljandis IRL-i ja sotsiaaldemokraatide võimuliit suure pauguga lõhki läks, tuleb aega aasta jagu tagasi kerida. Selleks on allpool ära toodud lühiusutlus mitme kohaliku poliitikuga, kellel on olnud Viljandi võimuasjade juures tähtis roll.

Tagantjärele tarkuse varal üldistades ja lihtsustades võib väita, et mullu mais ja juunis maakonnakeskust esimest korda raputanud võimukriisi ajal linnavolikogu esimehe Randel Läntsi (SDE) ja linnapea Ando Kivibergi (IRL) vahele kiilunud umbusk osutus nii kangeks, et välistas kõigist pingutustest hoolimata normaalse koostöö ka edaspidi.

Kui seni on avalikes kirjutistes mulluse võimukriisi initsiaatorina esiplaanil olnud toona opositsiooniline Reformierakond, siis nüüd väidavad oravate endi kohalikud liidrid, et kulisside taga kannustas neid tegudele hoopis sotsiaaldemokraat Länts. Väidetavalt lubas Länts eelmisel kevadel oravatele, et kui nood algatavad linnavolikogus linnapea vastu umbusalduse, on sotsiaaldemokraadid valmis sellega kaasa minema. Kui see oleks tõesti nii läinud, lagunenuks sotside ja IRL-i koalitsioon juba mullu 5. juunil. Plaan läks aga vett vedama, sest sotside nimekiri ei haakunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles