Ei midagi isiklikku! Vale poliitiline kuuluvus tõi umbusalduse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi ajaloo noorima inimesena Viljandi volikokku pääsenud Kris Süld jäi ilma noortevolikogu juhi kohast.
Läbi ajaloo noorima inimesena Viljandi volikokku pääsenud Kris Süld jäi ilma noortevolikogu juhi kohast. Foto: Elmo Riig / Sakala

„Kris, ära põe! Noorel mehel on kõik alles ees,” ütles vastne Viljandi volikogu esimees Peep Aru oma elu esimese poliitilise umbusalduse saanud 19-aastasele Kris Süllale, kui ta talle valge roosi ja tänukäe ulatas.

Kris Süld oli üks kahest volikogu komisjoni esimehest, keda Viljandi volikogu tema töös umbusaldas. Nii pidi Süld loobuma noortevolikogu juhi ametikohast ning tema erakonnakaaslaselt Tonio Tamralt võeti kultuurikomisjoni juhi portfell.

Umbusaldusavaldusi esitanud Isamaa ja Res Publica Liidu liige Janika Kivistik tunnistas, et võimuliidu saadikutel ei ole umbusalduse teeninud poliitikute vastu midagi isiklikku. Nii Tamra kui Süld olevat oma tööga hästi hakkama saanud, kuid koalitsioon jagas ametikohti omavahel ja opositsiooni surutud sotsidelt tuli need ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles