Poliitilised monumendid tekitavad piinlikkust

, Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

AASTA ALGUL tekkinud tulised vaidlused meie maakonna konkurentsivõime tugevdamiseks mõeldud 11 miljoni euro ümber on vaibunud. Ent ilmselgelt kerkib see teema peagi leegina tuha alt, sest taas esitavad ametkonnad – nüüd juba Tallinna omad – küsimuse toetusejagamise eesmärkide kohta.

Üks peamine rahasaamise eeldus on luua tasuvaid töökohti. Peame endilt uuesti küsima, kas ja mil määral suudavad toetuse saamiseks esitatud projektid mõjutada tasuvate töökohtade teket. Kas suudame alla suruda isekuse ja seada strateegilist plaani järgides maakondlikud üldised huvid esiplaanile?

Kogemused näitavad, et nii-öelda taevast sülle kukkunud rahal on omadus kuluefektiivsusega mitte just silma paista. Ehk peaksime siis ka isekeskis aru pidama: kas ma oma vaevaga teenitud raha niimoodi kasutaksin? Esitatud projektitaotlusi analüüsides paistab silma, et nende seas on küsitava jätkusuutlikkusega objekte, mille ülalpidamiskulud on tulevikus tuludest suuremad ning hakkavad niigi pingelisi omavalitsuste eelarveid veelgi enam kurnama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles