Linn loodab näha 35 000 külalist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheliste hansapäevade korraldusmeeskonna juht on Jaanus Kukk (keskel).
Rahvusvaheliste hansapäevade korraldusmeeskonna juht on Jaanus Kukk (keskel). Foto: Rannar Raba

Viljandi linnajuhid on välja öelnud, et hansapäevadele oodatakse 35 000 külalist, kellele lisanduvad veel Viljandi enda inimesed. Peamiselt oodatakse siseturiste, aga nagu on öelnud linnapea, pole välisturiste Viljandis kunagi olnud korraga nii palju, kui neid tuleb juuni algul.

Praeguse plaani järgi on linna oodata 2000 välisturisti hansalinnade ametlike delegatsiooni liikmetena. Neile lisandub veel hulk hansaturiste, kelle arvu ei oska aga keegi prognoosida. „Meile on teada, et eeskätt Saksamaal on selliseid inimesi, kes on alati hansapäevadel kohal, olgu need siis mis riigis tahes,” lausus Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kukk.

Kõige rohkem peaks aga juuni esimestel päevadel olema Viljandis teiste Eesti linnade elanikke. Samuti oodatakse hulka inimesi Lätist, eeskätt Valmierast, kus Viljandi on oma hansapäevadele nii kohalikus lehes kui linnapildis reklaami teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles