Õisu tornis saab linnutarkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu vaatetorn
Õisu vaatetorn Foto: Elmo Riig / Sakala

9. ja 10. mai on rahvusvahelised rändlindude päevad ning Eesti ornitoloogiaühing kutsub sel puhul kõiki linnuhuvilisi laupäeval, 9. mail tornide linnuvaatluspäevale.

Linnuhuvilisi ootavad vaatlustornides üle Eesti juhendajad, kellega saab koos linde vaadelda ja täiendada oma teadmisi piirkonna linnustikust. Et selle aasta linnuks on viud, räägivad paljudes tornides röövlinnujuttu meie selle ala spetsialistid. Igas tornis peetakse ka liiginimekirja ning selgitatakse välja Eesti linnurikkaim linnuvaatlustorn.

Viljandimaal saab juhendajalt linnutarkust Õisu tornis. Seal ootab huvilisi laupäeval kella 6–12 Riho Männik.

Juhendajaga tornide asukohad ja külastusajad on ornitoloogiaühingu kodulehel eoy.ee asuval kaardil, mid järjest täiendatakse. Linnuvaatlustorni minna soovivad huvilised end varem registreerima ei pea.

Ilma juhendajata vaatlustornides võib linnuvaatlust ja liiginimekirja teha ka omal käel. Sel juhul tuleb vaatlustulemused edastada koordinaator Thea Permile laupäeval hiljemalt kell 17 e-postiga aadressil Thea@tallinna-linnuklubi.ee. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed või arv ning kontaktisiku telefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles