Vägivalla poolt olemine tähendab Lennoni, Marley ja Morrisoni reetmist

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Makarevitš ja Artemi Troitski tuletasid Tartu ülikooli raamatukogu saali tulnud kuulajatele meelde, et tõeline rokkmuusika peab endas kandma vabadust ja vägivalla eitamist.
Andrei Makarevitš ja Artemi Troitski tuletasid Tartu ülikooli raamatukogu saali tulnud kuulajatele meelde, et tõeline rokkmuusika peab endas kandma vabadust ja vägivalla eitamist. Foto: Andres Apevalov

Kolmapäeval Tartusse kirjandusfestivalile «Prima Vista» sõites kuulan raadiost Pavel Ivanovi kurtmist selle üle, et Narva arvamusfestivalile on kutsutud Artemi Troitski, kelle praeguste Vene valitsejate vastane hoiak võib kohalikke elanikke ärritada.

«Prima Vistale» lähen ma just muusikakriitik Troitskit kuulama. Tema ja Juku-Kalle Raid peavad dialoogi teemal «Rock ’n ’roll – uinuv kaunitar või ürgne koletis?».

Veel rohkem huvi pakub Vene roki elava legendi Andrei Makarevitši ülesastumine selle järel. Tema ja Artemi Troitski ühisteema on «Vabadus kunstis ja kunst olla vaba».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles