Loosi läheb Eesti lotoloo kõige suurem võimalik võit

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurojackpoti maksimaalne peavõit on 90 000 000 eurot.
Eurojackpoti maksimaalne peavõit on 90 000 000 eurot. Foto: Marko Saarm

Kui sul on tänaseks loosimiseks ostetud Eurojackpoti pilet, on võimalik, et just sina võidad hilisõhtul 90 miljonit eurot.

Ilmselt tundub niisugune summa tavalisele kodanikule üüratu, aga selle saab veel üüratumaks mõelda, kui arvestada see ümber Eesti kroonidesse. Kes iga päev kosmiliste summadega ei tegele, peab arvutades lausa pikalt mõtlema. Ja pärast mõningast kahtlust, kas tõesti ongi nii, saab vastuseks rohkem kui 1,4 miljardit krooni.

Kõnealuse veebiuudise autorile meenub siinkohal Eesti krooni algusaeg, kui esimesed suurvõidud hakkasid ületama miljoni ja siis mõne miljoni krooni piiri. Seda tundus uskumatult palju, inimesed seisid loosimispäeval sabas ja ajakirjandus kajastas enneolematuid arve.

Aga astume tagasi eurotänapäeva. Eurojackpot on Euroopa ühine arvloterii, mille korraldaja Eestis on aktsiaselts Eesti Loto. Loteriis osalevad praegu 16 riiki: Eesti, Soome, Norra, Rootsi, Taani, Island, Holland, Saksamaa, Itaalia, Hispaania, Sloveenia, Horvaatia, Läti, Leedu, Tšehhi ja Ungari.

Eurojackpoti minimaalne garanteeritud peavõit ehk Jackpot on 10 miljonit, maksimaalne aga 90 miljonit eurot. Kui näiteks mujal maailmas võib mõne lotomängu peavõit ulatuda veel mitu korda kõrgemale, siis Eurojackpoti korraldajad on seadnud eespool mainitud piiri – ja esimest korda selle lotomängu ajaloos on piir täna kätte jõudnud.

Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel selgitas, et kui 90- miljonilist peavõitu välja ei loosita, läheb see summa sama suurena mängu järgmisel nädalal. Iganädalane summa, mis muidu lisanduks jackpotile, koguneb järgmisele, ehk 5+1 võidutasandile.

Eurojackpoti loosimise korraldab Veikkaus OY Soomes. Loositakse viis põhinumbrit 50-st ja kaks lisanumbrit 10-st.

Sama päeva loosimisele lõpeb piletite müük kell 20.

Eesti Loto andmeil on tõenäosus võita Eurojackpoti peavõit 1 : 95 344 200.

Seni suurim väljaloositud Eurojackpoti võit on olnud 61 170 752 eurot 70 senti. Selle läks eelmise aasta 12. septembril Soome, võitja on pärit Espoost ja pileti ostis ta interneti vahendusel.

Eesti suurim lotovõit on seni 768 713 eurot 16 senti. See loositi 2013. aasta 20. märtsil Viking Lottoga. Pilet osteti eelmisel päeval interneti vahendusel Eesti Loto koduleheküljelt.

Ühe mänguväljaga üheks loosimiseks ostetud piletil valis numbrid arvuti ehk kasutati pliks-plaks süsteemi. Teine pool peavõidust läks Norrasse. Võitja on Harjumaal elava noor mees, pereisa.

Viljandimaalt ostetud lotopileti suurim võit on 369 802 eurot 50 senti. Võit tuli eelmise aasta 5. novembril Bingo loto piletiga, mis osteti 31. oktoobril Kolga-Jaani postkontorist. Pilet oli kahe mänguväljaga, teine mänguväli lisaraha ei andnud. Ka võiduväli jäi algul ilma nurkade- ja diagonaalidemängu tabamusest, aga siis kukkus sülle peavõit.

Võitja on Kolga-Jaani vallas Oorgu külas elav pensionieas mees, kellele oli pileti ostnud tema abikaasa. Pisut üle kolme kuu hiljem võitis naine ise Viking Lottoga 44 245 eurot 30 senti.

Copy
Tagasi üles