Talveunes jalgratas tõi auhinna

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vees talveund magav Soomaa jalgratas tõi fotograafile suure tunnustuse.
Vees talveund magav Soomaa jalgratas tõi fotograafile suure tunnustuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala fotograaf Elmo Riig sai "Looduse aasta foto" võistlusel kategoorias "Inimene ja loodus" teise koha fotoga "Üksindus", millel on pildistatud pooleldi vees, pooleldi jääs jalgratast Soomaal.

"Tegin selle foto 4. jaanuaril, kui Soomaal oli aasta esimene kõrgem veeseis," rääkis Riig. "Käisin Sakala jaoks pildistamas suurvett Sonni talu ümber ja seal ma seda jalgratast nägingi."

Lisaks teisele kohale sai sama foto Metsakujunduse osaühingu eripreemia.

"See foto jäi oma eripäraga kohe silma," põhjendas valikut ettevõtte omanik Indrek Tust. "Väga hea kompositsioon ja suurepärane leid. Mulle sellised kiiksuga asjad väga meeldivad. Fotograafidele soovin ainult julgust nende leidmiseks."

"Looduse aasta foto" võistlust korraldati juba 15. korda. Eesti suurimast loodusfoto võistlusest võttis osa 1203 autorit ligi 9000 tööga. Lisaks peaauhinnale jagati välja 14 Tantsiva Hundi trofeed.

Peakorraldaja Jaan Riis tänas kõiki võistlusel osalenud fotograafe ja Rein Marani juhtimisel töötanud žüriid. 

"Tore on kaasa elada Eesti loodusfotograafia arengule läbi meie võistluse," rääkis Riis. "Iga aasta toob midagi uut ja alati on hirm, kuhu edasi. Tulnud on digifotograafia, võistlustöid tehakse nüüd juba ka mobiilidega ning kasutatakse droone, kuid ometi jääb tõsiasi, et esmalt on pilt fotograafi peas ja alles siis tuleb see aparaadiga kinni püüda." 

"Looduse aasta foto" peaauhinna Suure Hundi ja aasta loodusfotograafi tiitli võitis seekord Remo Savisaar pildiga "Hügieen", millel on kujutatud jäälindu tiiba puhastamas. Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Arne Ader, Märt Haamer, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes ja Sirje Tooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles