Takistussõitjad alustavad Sammulis karikasarja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Pühapäeval Sammuli tallis peetava takistussõidu võistlusega algab kolmest etapist koosnev Viljandimaa karikasari, mis saab järje 21. juunil ja päädib finaaliga 6. septembril.

Sarjaga tehakse kindlaks parim Viljandimaal elav või treeniv või Viljandimaale registreeritud spordiklubisse kuuluv takistussõidu paar.

Mullu esimest korda peetud karikasarja on lisatud üks parkuur ehk teisisõnu selgitatakse eelmise aasta kolme võistlusarvestuse asemel tänavu võitjat neljas eri kõrguste takistustega sõidus. Nagu selgitas karikasarja peakorraldaja Mall Normann, on tänavu esimesel ja teisel etapil kavas neli võistlussõitu, millele viimasel osavõistlusel lisandub ka harrastussõitjatele peetav Prix de Porche.

Kui karikasarja arvestuses peetakse 100, 110, 120 ja 130 sentimeetri kõrguste takistustega sõidus, siis iga etapi alguses on kavas ka algajatele või noortele hobustele mõeldud 80–100-sentimeetriste takistustega mõõduvõtt.

«Meid on toetama jäänud kõik sponsorid, kes seda mullugi tegid,» lausus Normann.

Võistluspäev algab igal etapil kell 10 ja lisaifot leiab Eesti ratsaspordi liidu kodulehelt.

Nagu eelmiselgi aastal pärjatakse karikasarja võistlussõitude üldvõitjad maakonna takistussõidu meistri medaliga. Eelmisel aastal kuulus kahes madalamas parkuuris üldvõitu Melissa-Marion Amiel hobusel One Man Show ning kõrgeimas Kairi Dräbtsinskaja ja Peron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles