Olümpiakomitee otsib spordilaulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Elmo Riig / Sakala

5. juunini kutsub Eesti olümpiakomitee kogemustega heliloojaid, aga ka teisi viisimeistreid osalema võistlusel «Eesti spordi laul». Otsitakse laulu, mis toetab spordivõistluste emotsioone, sobib sportlaste ergutamiseks ja spordisõpradele ühislaulmiseks.

Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul on spordiringkondades juba pikemat aega räägitud, et võiks olla Eesti enda spordilaul oma autoritelt. «Sport ja muusika, need mõlemad pakuvad emotsiooni. Kõik, kes on käinud mõnd spordivõistlust vaatamas, teavad, kui tähtis osa võib olla muusikal. Eesti muusika ja heliloojad on head ning maailmatasemel, kasutame seda loovust ära meie valdkonna emotsiooni loomisel,» kõneles Siim Sukles.

Loo pikkus peab olema 2–4 minutit. Oodatud on igas žanris laulud. Tekst ei pea olema spordiga seotud, kuid see peab sobima spordivõistlusele, sealjuures nii ujulasse, jalgpallistaadionile, kergejõustikuhalli kui suusarajale.

Idee tuleb esitada helifailina. Võib lisada noodi. Loo autorile ja esitajale täiendavaid kriteeriume ei seata. Žürii teeb juunikuu jooksul otsuse, kes pääsevad finaalvooru. Järgneb lugude viimistlemise ja valmimise faas. Seejärel saab oma arvamust avaldada ka rahvas.

Konkursi auhinnafond on 3000 eurot, mis jaotub vastavalt žürii ettepanekutele.

Lugu tuleb saata 5. juunil kella 16-ks e-posti aadressil info@muusika2015.ee.

Konkursi korraldavad Eesti olümpiakomitee ja Eesti autorite ühing koostöös muusika-aastaga. Konkursi statuudi leiate siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles