Oivikettevõte koondab töötajaid

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornidele mitmesuguseid tarvikuid valmistava aktsiaseltsi Bestra Engineering töötajaskond kahaneb neil päevil ligi kuuendiku võrra. Tegevjuhi kinnitusel on firma sellest hoolimata elujõuline ja edumeelne.
Naftapuurtornidele mitmesuguseid tarvikuid valmistava aktsiaseltsi Bestra Engineering töötajaskond kahaneb neil päevil ligi kuuendiku võrra. Tegevjuhi kinnitusel on firma sellest hoolimata elujõuline ja edumeelne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa üheks innovatiivsemaks ja edukamaks ettevõtteks peetud Bestra Engineering jagas eelmisel nädalal kaheksale töötajale välja koondamisteate.

Viljandi vallas Päri külas naftapuurtornide tarvikuid tootvas firmas oli seni palgal ligi 60 inimest. Neist kuus said eelmisel neljapäeval teada, et nende töökoht kaob juba järgmisel päeval. Lisaks said koondamisteate kaks töötajat: neist üks jääb tööta selle nädala lõpul ning teine 30. mail.

Poolteist kuud tagasi Bestra uueks tegevjuhiks saanud Joosep Aru selgituse kohaselt tuli töötajaskonda koomale tõmmata seetõttu, et nafta hind maailmaturul on pikka aega olnud madalseisus ja suured kompaniid pole huvitatud

uute puurtornide kasutuselevõtust. «Nii on ka meie tööde maht võrreldes varasemaga vähenenud,» sedastas ta.

Samas rõhutas Aru, et Bestra on endiselt elujõuline ja edumeelne ettevõte. «Peame olema paindlikud ning see, mis praegu juhtus, on lihtsalt adekvaatne reaktsioon muutunud turuolukorrale. Pikemas perspektiivis loodame sellest hoopis kasu saada, sest naftakompaniid on sunnitud edaspidi kasutusele võtma uusi kulusäästlikke tehnoloogiaid ja see võib aidata meil leida uusi partnereid,» rääkis ta.

Ka on Bestra nüüd hakanud arendama tehniliselt eriti peent ja nõudlikku keevitustehnoloogiat, mille järele on Eestis nõudlus, kuid mida seni on tulnud alltööna tellida välismaalt. Sellestki valdkonnast loodab firma endale kasvatada uue eduka haru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles