Vallamajas avatakse uus kunstinäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallamaja asub Viljandis Kauba ja Pika tänava nurgal.
Viljandi vallamaja asub Viljandis Kauba ja Pika tänava nurgal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval kell 15 avatakse Viljandi vallamaja saalis Viljandist pärit Belgia maalikunstniku Vergine Liiv-Hillepi mälestusnäitus.

Kunstnik on õppinud Holstre koolis, lõpetanud 1943. aastal Viljandi Tütarlaste Gümnaasiumi ja õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis Pallas. 1957. aastal jätkas ta kunstiõpinguid Liège'i Kuninglikus Kunstiakadeemias. Ta lõpetas kunstiakadeemia silmapaistvate tulemustega 1960. aastal õlimaali ja joonistuse ning 1961. aastal maastikumaali ja gravüüri alal, pälvides Liège'i linnavalitsuselt audiplomi ja hõbemedali parimale kunstiakadeemia lõpetajale koos hüvitusreisiga Pariisi ning vastuvõtuga Pariisi linnavalitsuses ja Sorbonne'i Ülikoolis.

Vergine Liiv-Hillep suri tänavu 4. jaanuaril Belgias Liège'i lähedal Wihogne'i hooldekodus ja maeti Tilleuri kalmistule. Vergine vanemad, Linda ja Jaan Liiv on maetud Paistu kalmistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles