Sel aastal heliseb muuseumiöös muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

16. mail saab teoks seitsmes üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja «Öös on muusikat». Tänavu osaleb ettevõtmises 155 muuseumi ning peale nende teeb oma ukse tasuta lahti hulk näitusepaiku, arhiive, kirikuid, mõisaid – üht- või teistpidi teadmiste, ajaloo ja mäluga tegelejaid. Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 84 000 inimest, mis oli kõigi aegade publikurekord.

Selleaastane teema on inspireerinud muuseume tooma üheks ööks publiku ette põnevaid muusikaga seonduvaid palasid oma kogudest, kutsuma esinema bände, lauljaid, muusikuid ja isegi laulukoore. Tartus esineb rahvusarhiivi katusel Tartu Popi ja Roki Instituut, Tallinnas korraldab Eesti ajaloomuuseum hääletu disko ning loomulikult on kümnetel muuseumidel kavas õpitubasid, eriekskursioone ja kogu perele sobivaid avastamismänge.

Muuseumiöö ühe koordinaatori Külli Lupkini sõnul on aasta suurima Eesti muuseume ühendava ettevõtmise seekordne teema inspireeritud muusika-aastast.

Programmis osalevad muuseumid ja teised organisatsioonid on muuseumiööl avatud kella 18–23 ning sissepääs on tasuta. Kõige parema ülevaate sellest, mis ühes või teises muuseumis täpselt toimub, leiab muuseumiöö kodulehelt.

Muuseumiööd tähistatakse alati rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile lähimal laupäeval. Seda korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid, muuseumiühing ning rahvusvahelise muuseumide nõukogu (ICOM) Eesti rahvuskomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles