Wimka ootab maagilise fotonäituse avamisele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruudu Rahumaru on noor fotokunstnik, kes tegutseb põhiliselt Tartus ja Lõuna-Eesti metsades.
Ruudu Rahumaru on noor fotokunstnik, kes tegutseb põhiliselt Tartus ja Lõuna-Eesti metsades. Foto: RUUDU RAHUMARU

Viljandi uusim galerii Wimka on viimastel kuudel võõrustanud mitut foto- ja maalinäitust. Juba teisipäeval, 5. mail kell 18 on kõigil taas võimalik sammud seada Turu tänav 7, et osa saada Ruudu Rahumaru maagilise fotonäituse «Metsik hõimkond» avamisest.

Näitus räägib eksistentsi kogemise rituaalidest, nägemustest, üleloomulikest sündmustest ja karakteritest, sünergiast – metsikust hõimkonnast siin ja praegu. «Metsik hõimkond» on rändnäitus, mis on üht võimalikku maailmanägemust juba avanud Tartus ja Rakveres.
 
Ruudu Rahumaru kõneleb lähemalt näituse tagamaadest ja õhus on rütmi: leiab aset metsiku hõimkonna stiilis akustiline jämmimine lõkke ümber, kuigi lõke puudub. Selle võib ise juurde mõelda.

Ruudu Rahumaru on noor fotokunstnik, kes tegutseb põhiliselt Tartus ja Lõuna-Eesti metsades. Oma loominguga loob ta silda ürgse tunnetusliku maailma ja tänapäeva vahel. «Mind huvitavad algmustrid, reaalsuse mitmekihilisus ja toores energia; reaalsuse kiht kihi haaval lahtilammutamine, seejärel kiht kihi haaval uuesti kokkupanemine, saades tulemuseks hoopis uue reaalsuse,» räägib ta ise.

Näitus «Metsik hõimkond» on kogemus maagilisest metsast, ühtekuuluvusest, tunnetusest, avatusest, kutsest, mängust, tantsust eluga. Ja seda kõike otse müütide sünni hetkel.

 

 

 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles