Maanteele tulevad uut laadi kiiruskaamerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued automaatsed kaamerad fikseerivad liiklejate sõidukiirust mõlemast suunast.
Uued automaatsed kaamerad fikseerivad liiklejate sõidukiirust mõlemast suunast. Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeval alustavad tööd Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele Libatsesse ja Tallinna–Narva maanteele Rannusse paigaldatud uudsed kiiruskaamerad.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialisti Siim Vaikmaa sõnul on need automaatsed kaamerad, mis fikseerivad liiklejate sõidukiirust mõlemast suunast.

«Nende kaamerate kabiinid näevad välja teistsugused kui senised ja on sarnased Tallinna kaamerate omaga,» selgitas Vaikmaa ja lisas, et mõlemasse kabiini on paigaldatud kaks kaamerat ning nende tööpõhimõte on sarnane seniste kaamerate omaga.

Üks uut laadi kaamera alustab tööd Tallinna–Narva maantee 127,6. kilomeetril Rannus ja teine Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 95,1. kilomeetril Libatses. Mõlemal lõigul on lubatud suurim sõidukiirus 70 kilomeetrit tunnis.

Kiiruskaamerate asukohtade ette on paigaldatud automaatkontrolli hoiatusmärgid.

Kiiruskaamerate asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetuste statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Liiklusohtlikes kohtades hinnatakse kiiruskaamera paigalduse otstarbekust koos teiste võimalike liikluse ohutumaks muutvate meetmetega ning kiiruskaamera paigaldatakse kohtadesse, kus sõidukiirus ületab tunduvalt lubatu ja kus kaamera on ekspertide hinnangu järgi efektiivseim meede liiklusohutuse parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles