Abituriendid teevad täna inglise keele eksamit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal tagasi alustasid tänavused lõpetajad eksamiperioodi eesti keele riigieksamiga. Täna on järjekord inglise keele käes.
Nädal tagasi alustasid tänavused lõpetajad eksamiperioodi eesti keele riigieksamiga. Täna on järjekord inglise keele käes. Foto: Elmo Riig

Üle 200 Viljandimaa koolilõpetaja asub täna kell 10 tegema inglise keele kirjalikku riigieksamit. Täna on neil vaja teha kirjutamis-, kuulamis- ja lugemisosa, suuline intervjuu on koolides 5.–8. maini ja vajadusel ka 11. mail.

Teist aastat kehtiv uuendatud õppekava, mis toetub Euroopa Nõukogu ühtsele keeleoskustasemete süsteemile, toob kaasa eksamitulemuste esitamise keeleoskustasemena. Õpilased, kes saavad inglise keele riigieksamil 50–74 protsenti maksimaalsest tulemusest, lõpetavad kooli B1-keeleoskustaseme, 75–100 protsendi saajad B2-keeleoskustaseme tunnistusega. Keeleoskuse taseme saamise eeltingimus on, et ühegi osaoskuse tulemus ei tohi olla 0. Õpilased, kes sooritavad eksami tulemusega vähem kui 50 protsenti 100 protsendist, keeleoskustaseme tunnistust ei saa.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama riigieksami eesti keeles või eesti keeles teise keelena, matemaatikas ja võõrkeeles. Võõrkeele eksamiks said õpilased valida eksami inglise, prantsuse, saksa või vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles