Loodusõhtu vaatleb Tšiilit

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili
Tšiili Foto: Wikipedia

6. mail kell 17.30 algaval loodusõhtul «Imekaunis Tšiili, tema võlud ja ohud» jagab oma veebruaris asetleidnud  reisi muljeid Tiina Viir. Loodusõhtu on Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse saalis.

Tiina Viir jagab soovitusi Tšiili külastamiseks, tutvustades põgusalt ka sealseid ohte, nagu tegevvulkaanid, maavärinad, tsunamid ja metsatulekahjud. Ennekõike saab aga loodusõhtul osa Tšiili imelisest loodusest – ookeanist ja mägedest, sellistest huvitavatest looma- ja taimeriigi esindajate liikidest nagu Tšiili palm, Tšiili araukaaria ja mustkael-luiged.

Oma piltide ja juttudega jõuab Tiina Viir ka mägedes elavate indiaanlasteni ning erilise tähelepanu all on Tšiili metsandus.

Tiina Viir on lõpetanud Eesti põllumajandusülikooli metsanduse eriala ja olnud pikki aastaid täiskasvanute koolitaja. Praegu tegutseb ta dendroloogina-haljastajana oma ettevõttes.

Loodusõhtut toetab sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles