Olen Jaan Tamm, kaugelt sugulane

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Tafenau on sugupuude uurimisega tegelnud juba 28 aastat. Ta on Eesti genealoogia seltsi liige, koostanud kodu-uurimuslikud raamatud «Puiatu läbi nelja aastasaja» ja «Tuhalaane aegade ristteel» ning kirjutanud autobiograafilised «Kõik kassid on hallid» ja «Suured kassid on vöödilised».
Tiina Tafenau on sugupuude uurimisega tegelnud juba 28 aastat. Ta on Eesti genealoogia seltsi liige, koostanud kodu-uurimuslikud raamatud «Puiatu läbi nelja aastasaja» ja «Tuhalaane aegade ristteel» ning kirjutanud autobiograafilised «Kõik kassid on hallid» ja «Suured kassid on vöödilised». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi tuntuim suguvõsauurija Tiina Tafenau õpetab huvilistele Viljandi linnaraamatukogus 5. ja 12. mail sugupuu koostamist.

Perekond on üks väheseid stabiilseid kooslusi kiirelt muutuvas maailmas. See on eestlaste identiteedi jaoks tähtsam kui mõne suurema rahvuse omale. Kursusel saab vastused küsimustele, kuidas alustada suguvõsa uurimist, milliseid materjale kasutada, millistele allikatele internetis tähelepanu pöörata ja kuidas neid kasutada.

Tiina Tafenau huvi mineviku uurimise vastu sai alguse pioneeriks olemise ajal, kui tema rühmale tehti ülesandeks uurida ühe kangelase elulugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles