Pühapäeval on Viljandis Tuhalaane metsades sündinud muusika maailmaesiettekanne

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu esineb pühapäeval oma trioga pärimusmuusika aidas.
Kristjan Randalu esineb pühapäeval oma trioga pärimusmuusika aidas. Foto: Kaupo Kikkas

Pühapäeval, 3. mail kell 16 kõlab pärimusmuusika aidas uus muusika uue koosluse esituses – seega maailma esiettekanne! Esinevad Kristjan Randalu (klaver), Johannes Lundberg (kontrabass) ja Markku Ounaskari ( trummid), kes on Euroopa ja ka maailma lavadel säravad tippmuusikud.

Pole saladus, et kontserdi ja muusikategemise aluseks on sünergia, eeloleva «juhtumi» puhul nimelt mullu Oslos Trygve Seimi kvarteti uue helikandja salvestamisel kohtunud Kristjan Randalu ja Markku Ounaskari  idanema hakanud inspireerivad ideed, mis nüüdseks Tuhalaane metsade rüpes noodistatud ja kokkumängitud.

Kontserdil kõlab Kristjan Randalu värske looming, mis peagi ka helikandjale jõuab ja laiemat tähelepanu pälvima hakkab – see kontsert on teatud konteksis ajalooline.

Kristjan Randalu (sündinud 1978) on oma põlvkonna silmapaistvamaid pianiste, keda hinnatakse nii solisti, ansamblimuusiku, helilooja kui ka arranžeerijana. Randalu on üks aktiivsemaid ja laiema haardega eesti džässmuusikuid maailmas. Ta on esindanud Eestit maailma mainekatel džässifestivalidel ja kontserdilavadel.

Johannes Lundberg (1971) on mänginud koos mitme juhtiva rootsi džässmuusikuga, nagu Jeanette Lindström, Lina Nyberg, ja Anders Hagberg. 1990-ndate aastate lõpus liitus ta Billy Cobhami skandinaavia projektiga «North By North West», millega tuuritas paar aastat Euroopas. Bändiliidrina on ta välja andnud neli helikandjat.

Markku Ounaskari (1967) on üks rahvusvaheliselt tuntumaid soome džässmuusikuid, kes Eestimaal tutvustamist ei vaja. Ta on Viljandiski esinenud nii kitarrifestivali kui «Muusikasündmuse» raames (koos Ain Agana ja Manuel Dunkeliga nukuteatris!). Regulaarne koostöö seob teda muusikute Anders Jormini, Nils Petter Molværi, Trygve Seimi ja Markus Stockhauseniga. Ta on esinenud koos väga mainekate artistidega, nagu Ray Anderson, Marc Ducret, Lee Konitz, Nguyên Lê, Kenny Wheeler. Ounaskari on salvestanud üle poolesaja plaadi, neist neli firmale ECM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles