Kunstniku pildistatud kultuurilugu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1970. aastate algul valmis «Fotoduell»: kus Jaan Klõšeiko pildistas Juhan Viidingut ja Viiding teda. Kes tahab mõlemat pilti näha, peab näitusele minema.
1970. aastate algul valmis «Fotoduell»: kus Jaan Klõšeiko pildistas Juhan Viidingut ja Viiding teda. Kes tahab mõlemat pilti näha, peab näitusele minema. Foto: Elmo Riig / Sakala

1996. aastal Eesti Entsüklopeediakirjastuses ilmunud «Eesti kunsti ja arhitektuuri biograafilises leksikonis» on kirjas, et Jaan Klõšeiko on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi graafikuna. Edasi tuleb tema töökohtade loetelu, mille lõpus on öeldud, et aastast 1975 on ta kirjastuse Kunst peakunstnik.

Ära on nimetatud ka Klõšeiko tegutsemine fotograafina, see, et ta on jäädvustanud rohkesti kultuurisündmusi ja eesti kultuurile olulisi inimesi. Viimati nimetatuid saame näha Jaan Klõšeiko näitusel «Väljavõtteid Eesti kultuurielust», mis on praegu avatud Sakala keskuses.

Klõšeiko on tabanud hetki,  sageli hoopis lavastanud meeleolukaid ja hea maitsega fotoportreid. Näitusele annavad lisaväärtuse fotodel jäädvustatud kunstnike teosed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles