Suure töövõimega uue põlvkonna juht koolitab järelkasvu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Luisk
Ülle Luisk Foto: Kristi Kivestu

Kui Kalle Küttis riigigümnaasiumide loomisega korraliku hoo sisse oli saanud, leidis ta Sakala arvamusküljelt ühe naispedagoogi pika ja põhjaliku sõnavõtu. Tavapärase kiituse või laituse asemel kubises see sisukatest mõtetest. Loetust piisas, et haarata toru ja võõrast inimest endale liitlaseks paluda.

Tänaseks on tolle arvamusloo autor Ülle Luisk viiendat aastat Eesti riigigümnaasiumide lipulaeva, Viljandi gümnaasiumi edukas ja armastatud juht. Direktorikonkursi lõpusirgel seisis ta muide kõrvuti legendaarse koolijuhi Hendrik Aguriga.

«Agur oli küll väga tubli mees, on siiamaani, aga Ülle jäi silma ja kõrva sisu väga hea tundmisega. Leidsime, et kuna ehitame uut riigikoolisüsteemi, on tähtsam panustada sisusse kui väga heasse organisaatorisse,» meenutab Kalle Küttis. «Koolidirektor peab olema vaimne liider, kes teab, kuhu kool oma sisult liigub. Ülle on uuendusliku kooli üks juhtfiguure.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles