Tustis elav pere teretab Viljandit Türgi restoraniga

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereisa Tuncay Pekgider ja tema abikaasa Maria katsuvad restorani pidamisega hakkama saada lisajõudu kasutamata. Alguses tuleb aga pisipoeg Mir-Ayazi appi hoidma tema Türgi vanaema.
Pereisa Tuncay Pekgider ja tema abikaasa Maria katsuvad restorani pidamisega hakkama saada lisajõudu kasutamata. Alguses tuleb aga pisipoeg Mir-Ayazi appi hoidma tema Türgi vanaema. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Kui Tartu tänaval on Viljandis praegu ainus toidukoht, kus pakutakse kebabit, siis peagi lisandub samale tänavale konkurent, kelle valikus on koguni kümmet sorti kebabit. Laupäeval avab uksed Viljandi esimene Türgi restoran.

Samas kohas, kus mõne aja eest pakkus Aasia toitu Draakon, kes nüüd tegutseb hoopis Kantrekülas, võib näha märke Türgi köögi tulekust. Ukse kohal on silt, mis teatab, et varsti avatakse seal restoran Merhaba. See tähendab eesti keelde tõlgituna «Tere».

Uue rahvusköögiga teretab Viljandit Tusti külas elav pere, kelle pea Tuncay Pekgider on türklane. Viis aastat Eestis elanud mees on siinse keele kenasti selgeks saanud, kuigi kodus räägib abikaasa Mariaga rohkem inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles