Minister: peame leidma mõistliku kesktee

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo tunnistab, et ettevõtjate koostöö riigiga ei lähe alati libedalt.
Urve Palo tunnistab, et ettevõtjate koostöö riigiga ei lähe alati libedalt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hiljuti uues valitsuses ettevõtlusministri portfelli haaranud Urve Palo leiab sotsiaaldemokraadina, et riik peaks ettevõtluskeskkonna arengutes senisest jõulisemalt kaasa rääkima.

Urve Palo, mul on jäänud mulje, et sotsiaaldemokraadid on hakanud värskes koalitsioonileppes kirjas olevate plaanide katteallikates kahtlema. Esmajoones käib jutt mõistagi mootorikütuse aktsiisi tõstmisest ja majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamisest. Miks alles nüüd? Kus te varem olite?

Ütlesin juba koalitsiooniläbirääkimistel selgelt, et ma ei poolda majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamist. Tuginesin konjunktuuriinstituudi uuringule, mis näitab üheselt, et selle sammu tulemusena saadav kasu on palju väiksem kui sellest sündiv kahju. Saaksime riigikassasse juurde veidi üle 20 miljoni euro, kuid kahandaksime turismisektoris tarbimist ja seaksime suure hulga töökohti löögi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles