Juhtkiri: Öelge aadress

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Esmaspäeva õhtul läks Viljandis ühe tulekahjuga nihu. Päästekorraldaja eksimus saatis päästjad esiti linna teise serva, ehkki tulekahju oli puhkenud depoost mõnesaja meetri kaugusel. Loomulikult võttis sealt tagasi jõudmine aega. Selle eest, et kaotatud minutid väga hullusti kätte ei maksnud, tuleb tänada tuletõrjujate meisterlikkust ja ilmselt ka õnne.

Selle juhtumi valguses rõhutab häirekeskus, et juhul kui hädaabikõne tegija ei tea õnnetuskoha aadressi, tuleks seda esimesel võimalusel täpsustada. Iseenesest on niisugune õpetus õige. Samas ütlevad toimetuse kogemused, et mõnikord hoiab häirekeskus aadressinõudest liiga tugevalt kinni.

Näiteks Huntaugu mäel ei ole tänavat, aga kui öelda, et abivajaja on Huntaugu mäel terviserajal, saab kohalik kiirabitöötaja või politseinik suurepäraselt aru, kuhu suunduda. Täpselt sama selge on neile teade, et minna tuleb kultuuriakadeemia või Maksimarketi juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles