ARVUSTUS: Luuper märsis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig / Sakala

​Ütlemata tore oleks teada, kas nii paari sajandi pärast on muuseumis viimase maal elanud eestlase topise juures alajaotuses «Eesti muistsed rahvapillid» koide puretud kandle ja väsinud nahaga torupilli kõrval kulunud luuper ning puretud õuna pildi ja rahvuslike kleepsudega läpakas.

Nagu Viljandi elektroonilise pärimusmuusika festivali korraldajate terav nina oli haistnud, ongi asjalood sealmaal, et luuperist on saanud täiesti tavaline vahend pärimusmuusikute pillipargis. Ja samamoodi on nende artistide märssi teed leidmas paljud teisedki elektroonilised instrumendid.

Elu aina areneb, tehnika samuti. Tehnika areneb elust kiireminigi. Nii polegi midagi imestada, kui tehnoloogia areng pakub rohkesti võimalusi mis tahes muusikastiili puhul. Oleks Torupilli-Jussil sadakond aastat tagasi luuper olnud, oleks ka tema seda kasutanud, raudselt. Arvutist rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles