Vabatahtlikud päästjad jagavad Viljandis infot tuleohutustalgute kohta

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääste.
Pääste. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästeamet korraldab 2. mail koostöös «Teeme ära!» talgupäevaga üleriigilised tuleohutustalgud. Talgupäevale eelneb vabatahtlike päästjate eestvedamisel üle-eestiline tuleohutustalgute tutvustustuur neljas linnas: Tallinnas, Tartus, Narvas ja Viljandis.

Viljandis on teavituspäev 1. mail kella 12–14 Viljandi Selveri parklas ning Ümber Viljandi järve jooksul.

Kella 12–14 kestev programm sisaldab endas nii vaatemängu kui tuleohutust puudutavat teavet. Tuleohutustalgute tutvustustuuri eesmärk on kutsuda inimesi üles registreerima end koos pere, sõprade või terve kogukonnaga «Teeme ära!» tuleohutustalgutele. Keskuste külastajatele jagatakse nõuandeid ja praktiliste tegevuste ideid, kuidas talgupäeva korraldada ja läbi viia. Kõige lihtsama talgutegevusena tutvustatakse ja näidatakse tuleohutustesti www.kodutuleohutuks.ee kasutamisvõimalusi. Vabatahtlikud päästjad räägivad kodudes enam levinud tulekahju põhjustest ning annavad nõu, kuidas neid ära hoida.

Keskuste külalistele esinevad Tantsugeeni tantsutüdrukud tuleohutuse tantsuga. Kohal on ka Eesti korstnapühkijate koja korstnapühkijad, kes jagavad nõu ja loosivad kõikide kohapeal loosisedeli täitnud inimeste vahel välja viis tasuta korstnapühkimist. Teadmisi tulevad talgutuurile jagama ka pottsepad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles