Politsei tabas suurele poele pommiähvarduse teinud noormehe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad olid prjus ähvardaja süül sunnitud Maksimarketi ohutuses veendumiseks kulutama mitu tundi.
Päästjad olid prjus ähvardaja süül sunnitud Maksimarketi ohutuses veendumiseks kulutama mitu tundi. Foto: Rannar Raba

Esmaspäeva hilisõhtul piirasid päästjad ümber Paalalinnas asuva Maksimarketi kaupluse ning seadsid sinna koos turvafirma ja politseiga üles valve, sest kell 23.10 oli üks mees teatanud häirekeskusele, et poes on pomm.

Eesti keelt kõnelenud mees andis teada, et ta ise pani pommi kauplusesse. Demineerijad kontrollisid poe ruumid üle, midagi kahtlast nad ei tuvastanud.

28. aprillil kella 00.05 ajal suundus politsei kogutud andmetele tuginedes Viljandi valda. Seal pidasid korrakaitsjad ähvarduse teinud 1993. aastal sündinud mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Mees oli alkoholijoobes. Pärast kinnipidamist tunnistas noormees politseinikele, et tegi hädaabinumbrile valeteate. Miks noormees selliselt tegi, ei osanud ta põhjendada.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et politseil on töömeetodid, mis 99,9% kindlusega tagavad selle, et taolise ähvarduse tegija ei jää anonüümseks ning ta peetakse kinni. „Sellised ähvardused on avaliku korra raske rikkumine, millele reageerib hulk operatiivjõude. Karistus sellise süüteo eest on seda raskem arvestades, et samal ajal, kui kontrollitakse valeteadet pommiähvardusest, võib samal ajal reaalselt keegi hädas olla ning abi vajada,“ kirjeldas ta.

Karistusseadustik näeb avaliku korra raske rikkumise eest rahalist karistust või vabadusekaotust kuni viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles