Autor tutvustab uurimistööd: kuidas mõista tantsuetendust, kui kohe millestki aru ei saa

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on Eline Selgise soololavastusest «Medea».
Foto on Eline Selgise soololavastusest «Medea». Foto: Ivar Piterskihh

Eline Selgis on Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti tudeng, kes tegi uurimistöö mitteverbaalsetest metafooridest ning käsitles tantsu. Selgis avas oma uurimistöö ka Sakalale ehk rääkis, kuidas mõista tantsuetendust, kui kohe millestki aru ei saa.

«Tantsukunstnikuna olen päris mitu korda pidanud õigustama seda, millega tegelen. Modernse tantsu etendus võib tavalisele,  tantsuga mitteseotud inimesele jätta üsna abstraktse ja seosetu mulje ning tekitada rohkem küsimusi kui vastuseid,» ütles Selgis ja lisas, et kindlasti on paljud kokku puutunud väga eri liiki tantsudega.

«Kõige enam puutuvad inimesed kokku balleti, võistlustantsu, show-tantsu, rahva- ja seltskonnatantsuga,» rääkis Eline Selgis ja selgitas, et nendelt kategooriatelt üldiselt ei nõuta tõlgendust, sest enamasti on need stiilid üsna lihtsasti arusaadavad ega vaja mingit tõlgendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles