Ümber Viljandi järve läheb jooksma ja kõndima ligi 4000 osalejat

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 4000 osalejat on registreerinud end jooksma 1. mail ümber Viljandi järve. Foto on aastast 2013.
Ligi 4000 osalejat on registreerinud end jooksma 1. mail ümber Viljandi järve. Foto on aastast 2013. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeva viimasel minutil lõpeb internetis registreerumine ümber Viljandi järve jooksule, kuhu reede lõunaks oli end kirja pannud ligi 3600 osalejat.

See on uus registreerunute rekord ja osalejate hulk kerkib suure tõenäosusega lähipäevil veelgi. Rohkem kui 3000 osalejat stardivad jooksule ning ülejäänud kepikõnnile. Kõigil neil tuleb 1. mail teha ring ümber järve, mis on olenevalt raja valikust 11,5 kuni 12 kilomeetrit pikk.

Eesti kõige vanemale rahvaspordiüritusele saab end internetis kirja panna 27. aprilli viimase minutini. Pärast seda on registreerumine võimalik vaid Viljandi spordihoones või võistluspäeva hommikul stardipaigas.

1. mail kell 12 algaval jooksul selgitatakse ka Eesti krossijooksumeistrid pikal distantsil ja mullust võitu lähevad kaitsma meeste seas Roman Fosti ning naiste arvestuses Jekaterina Patjuk. Eesti meistri tiitli nimel asub võistlusse kokku üle saja jooksja.

86. korda peetavale jooksule tuleb välisvõistlejaid üheksast riigist. Stardiprotokollis on lisaks Eesti kodanikele jooksjaid Lätist, Venemaalt, Soomest, Rootsist, Iirimaalt, Valgevenest, Inglismaalt, Saksamaalt ja Moldovast.

Ümber Viljandi järve jooksu üritused algavad juba 30. aprilli õhtul. Kell 17 jooksevad staadionil kuni 12-aastased lapsed ning kell 18 antakse start osalejatele koolidevahelises teatejooksus, milles kümnest õpilasest koosnev võistkond viib teatepulga ümber järve. Mullust esikohta hakkab kaitsma Viljandi gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles