Matkajad sõidavad ratastega valla kõrgeimat tippu vallutama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud augustis leidis marsruudil Karksi-Nuia–Ruhja aset lätlaste ja eestlaste rattamatk, mis oli osalejarohke.
Möödunud augustis leidis marsruudil Karksi-Nuia–Ruhja aset lätlaste ja eestlaste rattamatk, mis oli osalejarohke. Foto: Ain Peensoo

Karks-Nuiast algab täna kohaliku spordikooli eestvedamisel rattamatk. Kell 11 stardivad matkalised Härjassaare mäe poole, mis pandi hiljuti kirja kui uus Karksi valla kõrgeim tipp.

Matka korraldaja, kohaliku spordikooli direktor Leo Liiber rääkis, et matk algab Karksi-Nuia keskelt veoautode parkimisplatsilt. Eelregistreerimist retkele pole, aga kohapeal pannakse osaliste nimed kirja.

Liiber tähendas, et enne algust pole teada, kui palju rahvast sõitma läheb, aga ilm tõotab hea tulla, mis on ettevõtmise puhul väga oluline. «Julgesin selle matka nüüd teha seepärast, et Balti keti rattamatkal augustis oli meie valla inimesi suhteliselt palju. Varem olen ka poovinud südamenädala raames teha selliseid üritusi, aga inimesi ei ole üle kümne eriti kokku tulnud – võib olla 15,» rääkis ta ja lisas, et toetudes augustikuisele osavõtule, on nüüd lootust suuremaks inimeste arvuks, sest toonane retk Ruhja läks kenasti.

Ratturitel on võimalus valida lühema ja pikema marsruudi vahel. «Läheme algul üle Sudiste ja kes tahab, saab sama teed tagasi tulla. See on kokku 25–30 kilomeetri ringis, aga kes tahab pikemat teha, tuleb kõva kümme kilomeetrit juurde,» lausus Leo Liiber ja selgitas, et sel juhul läheb tee naastes endise kõrgema tipu Rutu mäe juurest mööda.

«Sõitsin kolmapäeval raja läbi. Seal on küll kruusateid, aga need on sõidetavad ja heas korras,» ütles Liiber ja lisas, et Härjassaare jalamil pakutakse retkelistele ka suppi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles