Kevadkoristus lahendab aastaid kestnud prügimure

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodi–Paistu tee ääres asuval krundil on läbisegi mitmesugust kraami, kuid kõige suuremat peavalu on ametnikele teinud seal vanametall. Omanik lubab nüüd korra majja luua.
Loodi–Paistu tee ääres asuval krundil on läbisegi mitmesugust kraami, kuid kõige suuremat peavalu on ametnikele teinud seal vanametall. Omanik lubab nüüd korra majja luua. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aprill ja mai on need kuud, mil Viljandi jäätmejaama kõige rohkem prügi tuuakse. Metsa all ja eramaal on sodilaid aastatega küll vähemaks jäänud, kuid neid siiski leidub.

 «Kui võrrelda kevadet ja suvel juulikuud, kui on puhkuse aeg, siis mahud on kevadel kahekordsed,» kommenteeris Viljandi jäätmejaama toodud prügi hulka Eesti Keskkonnateenuste Lääne regiooni juht Jaan Viljas. «Tänavu hakkas kevad varakult pihta ning prügi tuuakse aprillis ja mais palju.»

Jäätmejaama hooaeg algab aiakoristuse ja sellest tekkivate biolagunevate jäätmetega. Soojemate ilmadega tuuakse prügilasse ka koristus- ja segaolmejäätmeid: vanu rõivaid, kodumasinaid ja elektriseadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles