Abituriendid lähevad eksamitele, kõrgkooliplaanid meeles mõlkumas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese riigieksamina ootab esmaspäeval abituriente ees eesti keele eksam.
Esimese riigieksamina ootab esmaspäeval abituriente ees eesti keele eksam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue nädala algus toob abiturientidele kaasa esimese riigieksami, mis viib neid sammu võrra lähemale lõputunnistusele. Esmaspäeval asub Viljandimaal eesti keele eksamit sooritama 207 gümnasisti ning kui juurde arvata täiskasvanute gümnaasiumi ja kutsekooli õpilased, kes soovivad kõrgkooli minna ja teevad samuti riigieksameid, on see arv veelgi suurem.

Kooliaastad on andnud abiturientide sõnul piisava hulga teadmisi ja märkimisväärset hirmu eksamid ei tekita, pigem hoopis ootusärevust. Sel nädalal kõlas gümnaasiumides kaheteistkümnendikele lõpukell ja enne pingelist eksamiaega sai veel lapselikult lustitud. Pärast eesti keele teadmiste proovi ootab neid mai algul ees võõrkeele ja kuu teisel poolel matemaatika riigieksam. Peale riigieksamite tuleb teha koolieksam, mille mõni lõpetaja on sooritanud juba eelmiste gümnaasiumiaastate jooksul.

LISANN POSTI,
Viljandi gümnaasiumi kunstisuuna XII klassi õpilane
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles