Volikogu esimees: «See ei olnud lollimängimine»

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu esimees Randel Länts (seisab) ei olnud nõus, et uus koalitsioon ta veel aprillis tagandab, ning pika vaidluse järel hakatakse umbusaldust läbi viima 11. mail.
Linnavolikogu esimees Randel Länts (seisab) ei olnud nõus, et uus koalitsioon ta veel aprillis tagandab, ning pika vaidluse järel hakatakse umbusaldust läbi viima 11. mail. Foto: Elmo Riig / Sakala

Poliitilisi pingeid täis Viljandi volikogus arutasid saadikud neljapäeval poolteist tundi, kas volikogu esimehe umbusaldamiseks vajalikku istungit saab kokku kutsuda volikogu enamus või esimees ainuisikuliselt.

Vaidluses tugines sotsiaaldemokraatide liider ja linnavolikogu esimees Randel Länts seadusest tulenevale võimalusele ning tahtis määrata koosoleku 22. maile. Uus võimuliit, millesse kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ja Reformierakond, rõhus aga demokraatia põhiprintsiibile ehk enamuse tahtele ning tahtis volikogu juhti umbusaldada 30. aprillil. Poolteist tundi kestnud vaidlus lõppes otsusega, et volikogu koguneb 11. mail.

Randel Länts, miks te ei nõustunud volikogu kokku kutsuma 30. aprillil, nagu uus võimuliit soovis, vaid tahtsite seda teha 22. mail?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles