Uus võimuliit läks sotside ametikohtade kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi volikogus moodustunud uus võimuliit andis eile sisse umbusaldusavalduse nii volikogu esimehe kui nelja volikogu komisjoni esimehe vastu, kuid et samal istungil umbusaldust avaldada ei saa, tekkis pikk vaidlus küsimuses, kes ja millal saab kutsuda kokku erakorralise volikogu istungi.

Uus võimuliit tahtis erakorralist istungit kokku kutsuda 30. aprillil, kuid volikogu esimees Randel Länts soovis kasutada seaduses ettenähtud õigust ja tahtis istungi määrata 22. maiks. See tekitas volikogus suure vaidluse ning seaduse para­grahve tõlgendati mõlemalt poolelt erinevalt. Reformierakonna esindaja Peep Aru tegi ettepaneku leida kahe kuupäeva vahel mõistlik variant ning mitte mängida lolli. Pärast poolteist tundi kestnud vaidlust määrati istungi ajaks 11. mai.

Viljandis vahetus kevadel võimuliit ning varemgi koalitsiooni kuulunud Isamaa ja Res Publica Liit alustas koostööd Reformierakonnaga. Seetõttu tuli sotsiaaldemokraatidel taanduda opositsiooni ning neil tuleb loobuda kõigist juhtivatest ametikohtadest. Volikogu esimehe kohalt tahab uus võimuliit tagandada Randel Läntsi. Volikogu komisjonide juhtimisest peavad taanduma Tonio Tamra, Kristjan Mändmaa, Marko Suvisild ja Kris Süld. Volikogu tahab aprilli viimasel päeval valida nendesse ametitesse uued inimesed. Volikogu esimeheks peaks siis saama Reformierakonna esindaja Peep Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles