Koolid, hoolekogud ja kiired lahendused

Ando Kiviberg
, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Marko Saarm / Sakala

VILJANDI GÜMNAASIUMI loomise ja selle uue maja valmimisega linnas lõpule viidud haridusreform lubas uskuda, et kired siinses koolivõrgus on vaibunud ning jätkub asjalik ja rahumeelne arenguperiood. Nüüdseks avalikkuse ette jõudnud vastuolud Jakobsoni kooli hoolekogu ja direktori vahel kõnelevad aga sellest, et suurte ümberkorralduste põhjustatud järellainetus ei ole päriselt vaibunud.

Rõhutan alustuseks, et haridusvaldkonna ümberkorralduste juures on kõige tähtsam silmas pidada õpilaste huve ja õigust saada parimat võimalikku haridust. Olen päris kindel, et kõnealuses konfliktis on mõlemad pooled selles ühte meelt.

SUULISED TEATED selle kohta, et Jakobsoni kooli hoolekogu ja direktori vahel ei ole suhted pilvitud, olid linnavalitsuseni jõudnud juba eelmise aasta lõpul. 12. märtsil sain aga esimese kirjaliku kinnituse, et vastuolu on punktis, kus leppimist ilma vahetalituseta ei ole loota: hoolekogu on otsustanud teha linnavalitsusele ettepaneku direktor ametist vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles