Joonistusvõistluse publiku lemmikule läheb kastitäis jäätist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Mihkel Vaabel näitas langevarju ja penoplastist kastikest, mis on vaja koos väärtusliku sisuga pärast stratosfääris käimist üles otsida.
Mikk Mihkel Vaabel näitas langevarju ja penoplastist kastikest, mis on vaja koos väärtusliku sisuga pärast stratosfääris käimist üles otsida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Noori keemiahuvilis õpilasi koondav StratosChemi meeskond korraldas lastele joonistusvõistluse «Kosmoseelevant». Võistluse osalejate arv ületas kõigi korraldajate ootusi: saadeti 1332 joonistust kogu Eestis. Noorim osaleja oli üheaastane tüdruk Viljandimaalt.

Kõik vahvad joonistused on nüüd digitaliseeritud ning korraldajad ootavad kõiki inimesi töid hindama, et välja selgitada publiku lemmik. Hääletada saab Facebookis ning tööd on jagatud kahte albumisse. Neid saab hinnata siin  ja siin. Publiku lemmik võidab terve kasti jäätist.

Lisaks publiku lemmiku valimisele jagati võistlejad heade koostööpartnerite abiga kolme vanuserühma ning žürii on alustanud tööd, et selgitada välja parimad. Žürii valib parimad välja esimesel võimalusel ning tänuüritus osalejatele saab teoks mai algul.

StratosChem on Viljandi noorte algatatud projekt, mille eesmärk on viia heeliumiga täidetud ilmavaatlusõhupalli abiga stratosfääri, umbes 30-40 km kõrgusele maailma esimene teadusteatri katse «Elevandi hambapasta» ning kaks ekstreemspordikaamerat GoPro, mis jäädvustavad kõrgustest avanevat vaatepilti ning maailmarekordi püstitamist. Kogu lendu on hästi modelleeritud videoklipis.

Õhupall saadetakse teele mais lõpul. Kõigile huvilistele on avatud Facebooki leht aadressil http://facebook.com/stratoschem ja otsingumeeskonda on võimalik registreerida http://stratoschem.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles