Aidas läheb taas võistumängimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aidas toimub taas üleriigiline pilliõpilaste võistumängimine.
Pärimusmuusika aidas toimub taas üleriigiline pilliõpilaste võistumängimine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel Viljandi pärimusmuusika aidas asetleidval suurel võistumängimisel osalevad muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all õppivad poisid ja tüdrukud alates 7. eluaastast.

Võistumängijad esitavad kaks eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks peab pärinema esitaja kodukandist või -maakonnast. Kõik osalejad on jagatud kolme tasemerühma, kes astuvad üles pärimusmuusika aida kahes saalis. Osalejad jaotatakse üks kuni kolm, neli kuni kuus ning seitse või enam aastat pilli õppinud või mänginud rühma.

Suurel üleriigilisel võistumängimisel on kuus pilligruppi: kandled, lõõtsalised (lõõts, karmoška, akordion), poogenpillid (viiul, Hiiu kannel), pärimusmuusika puhkpillid (torupill, sarv, vile, parmupill), näppepillid (kitarr, mandoliin jne) ja avatud klass, kuhu kuuluvad kõik muud pillid, näiteks flööt, plokkflööt ja saksofon.

Professionaalidest koosnev žürii koosseisus Tuulikki Bartosik, Kati Soon, Juhan Uppin, Marko Mägi, Merike Paberits, Juko-Mart Kõlar, Maarja Nuut ja Marek Talts hindab mängija traditsioonitundmist ja individuaalset meisterlikkust. Iga pillirühma paremaid võistumängijaid tunnustatakse ning parimatest parimad saavad esinemisvõimaluse suvisel Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Võistumängimine algab pärimusmuusika aidas reedel kell 11 ning sellest teeb otseülekande Postimees online.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles