Jalgrattaid saab tasuta registreerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Rattavarguste vähendamiseks ning varastatud ja kadunud jalgrataste omanike tuvastamiseks loodud registrisse saab rattaid registreerida tasuta.

Kõigil rattaomanikel on võimalik oma ratas tasuta registreerida Bike-ID registris www.bike-id.eu ID-kaardi või Mobiil-ID abil. Eelmisel kevadel ellu kutsutud NanoID jalgrattaregister on läbinud uuenduskuuri ja saanud ka rattasõbralikuma nime, Bike-ID.

Bike-ID on uuel rattahooajal asunud pakkuma ka tasuta jalgrataste registreerimise võimalust. Bike-ID soovitab registreerida ka oma varastatud jalgrattad, kui nende raaminumber on teada, ning suurendada võimalust, et see õigele omanikule tagastatakse.

Igaüks saab registri avalehel kontrollida ratta raaminumbri või Bike-ID numbri järgi, kas ratas on varastatud. Bike-ID numbri saavad kõik need rattad, mis on märgistatud Bike-ID turvaelementidega (turvakleebis ja sajad mikromärgid). Kasutatud jalgratta soetamise eel tasuks kindlasti registrist kontrollida, ega sõiduvahend ole varastatud.

Bike-ID edastab politseile kõigi rataste info, mis on registris märgitud varastatuks. Register võimaldab politseil jalgratta leidmise korral selle omanikuga kontakteeruda.

Lisaks rataste registreerimisele ja turvamärgistamisele pakub Bike-ID koostöös Salva kindlustusega esimest korda Eestis võimalust kindlustada oma uus jalgratas väljaspool kodukindlustust. Kindlustus on kättesaadav juba lähemal ajal ning leping on võimalik sõlmida suuremates poodides ratta ostu hetkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles