Reedel algab Sakala maleva «Sõduriproov»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt «Sõduriproovilt»: võistleja ülesandeks on haavatu evakueerimine vastase tule all.
Hetk mulluselt «Sõduriproovilt»: võistleja ülesandeks on haavatu evakueerimine vastase tule all. Foto: Lauri Nälk

«Sõduriproov» peetakse reedel ja laupäeval Suure-Jaani ja Viljandi vallas. Võistluskoridor kulgeb suunal Viljandi–Sürgavere–Kildu–Tohvri ja võistlejad valivad iseseisvalt kontrollpunktidesse liikumise marsruudi.

Reede õhtul Sakala maleva staabi juurest algava 15. «Sõduriproovi» eesmärk on selgitada parim lahingpaar, kes suudab kõige paremini mõelda, tegutseda ja ülesandeid täita suure füüsilise koormuse ja stressi tingimustes.

Patrullvõistlusel võtavad omavahel mõõtu üksikvõitleja teadmistes ja oskustes kaitseliitlastest ja kaitseväelastest lahingpaarid. Võistkonnad liiguvad maastikul jalgsi ning lahendavad kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Võistlejad kannavad riigi ja oma üksuse eraldusmärkidega laigulist välivormi ning teenistusrelvi. Võistlejatel on keelatud siseneda majapidamiste läheduses olevatesse hoovidesse. Eramaal paiknevad võistluse kontrollpunktid kooskõlastatakse maaomanikega. Masinaid kasutavad korraldav personal, kontrollpunktide kohtunikud ning vastutegevust teostav isikkoosseis. Sõidetakse ainult avalikel teedel ja piiratud ulatuses riigimetsas asuvatel metsasihtidel. Korraldajad võivad väljaspool tiheasustusala kasutada lahingolukorra jäljendamiseks paukpadruneid, valgustusrakette ja muid imitatsioonivahendeid. Osalejad on instrueeritud looduskeskkonnas käitumise nõuetest ning eramaal viibimise piirangutest.

Sakala malev palub kohalikelt elanikelt mõistvat suhtumist.

Sakala malev on Viljandimaa haldusterritooriumil tegutsev Kaitseliidu struktuuriüksus. Sakala malev moodustati 7. septembril 1917 ning on seega vanim Kaitseliidu malev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles