Pärandkultuur ootab kaitsmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal inventeerib riigimetsa majandamise keskus 1617 katastriüksust ligi 38 000 hektaril.
Sel aastal inventeerib riigimetsa majandamise keskus 1617 katastriüksust ligi 38 000 hektaril. Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates eilsest saavad kõik soovijad anda oma panuse loodus- ja pärandkultuuriväärtuste kaardistamisse riigimetsa majandamise keskuse (RMK) hoole alla lisandunud maatükkidel.

Sel aastal inventeerivad RMK metsakorraldajad 1617 katastriüksust ligi 38 000 hektaril ning oodatud on tähelepanekud seal asuvate ja seni registreerimata loodus- ja pärandkultuuriväärtuste kohta.

RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul avalikustas RMK oma kodulehel metsakorraldajate täpse tööplaani. «Nii on teada, milliseid maatükke meie spetsialistid inventeerima asuvad, ja kõik, kellel on infot seni kaitsmata väärtuste kohta nendel maatükkidel, saavad sellest RMK-le teada anda,» rääkis ta. «Oodatud on info esimese ja teise kaitsekategooria liikide ning kaitset väärivate koosluste, näiteks vääriselupaikade kohta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles