Wimkas esineb džässtrio Leedust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaaegu pool aastat tegutsenud Viljandi mõttekamber Wimka avab täna esimest korda uksed välismaistele artistidele. Soojad kevadtuuled puhuvad kohale lõuna poolt tuleva ansambli The Schwings.

 

See on kolmest noorest muusikust koosnev Leedu džässtrio. Nende svingilikud meloodiad ja kunstiline esinemine on pühendatud originaalsele ja akustilisele helile. Ebatavalised instrumentide kombinatsioonid viivad kuulajad svingi, mustlasdžässi ja Brasiilia muusika juurteni. Bändi liikmed Remigijus Rančys (saksofon, melodeon, pandeiro), Paulius Volkovas (kitarrid) ja Gediminas Svilas (kontrabass) on kõik päris Vilniusest.

«On ääretult hea meel tõdeda, et Wimka on kõlapinda laiendanud ka kaugemale kui Eesti,» ütles üks kontserdi korraldajatest Grete Kungla. «Omanäolise muusikaga loob trio Viljandi linnarahvale hea ja meeldejääva võimaluse kolmapäeva õhtu mõnusaks veetmiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles