Viljandi praostkond jätkab senisel kursil

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi praostkonna sekretär Toivo Vilumaa (vasakult), Kõpu koguduse juhatuse esimees Taivo Lehesmets, peapiiskop Urmas Viilma ja Viljandi praost Marko Tiitus sinodil.
Viljandi praostkonna sekretär Toivo Vilumaa (vasakult), Kõpu koguduse juhatuse esimees Taivo Lehesmets, peapiiskop Urmas Viilma ja Viljandi praost Marko Tiitus sinodil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval Hallistes kogunenud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viljandi praostkonna sinod valis järgmiseks neljaks aastaks praostiks ja abipraostiks senised juhid Marko Tiituse ja Markus Haameri. 

Kiriku sõbraks valiti praegu omavalitsuste liitu juhtiv Lembit Kruuse, kes pälvis tunnustuse suurepärase koostöö eest, mida ta tegi kirikuga maavanemana. Urve Siilabergi teeneks peetakse aga koguduste ühtsele raamatupidamissüsteemile viimist. Eesti praostkondades on see esmakordne. 

Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus on Jaani kogudust teeninud 2005. aastast ning olnud praostiametis 2007. aastast. Abipraost Markus Haamer on ka Põltsamaa Niguliste koguduse õpetaja. Sinodil osalenud uus Eesti peapiiskop Urmas Viilma ütles, et kaheksa aastat Viljandimaa praostkonda juhtinud Marko Tiituse tagasivalimine oli ootuspärane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles