Sõnastusaps pakub jätkavale abilinnapeale paar tuhat eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Agasild
Ardo Agasild Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme lahku mineva Viljandi võimuliidu üks partner Isamaa ja Res Publica Liit on esitanud volikogule ettepaneku maksta tubli töö eest 2100 euro suurust lisatasu nii lahkuvale kui ametis jätkavale abilinnapeale. Erakonna enda esindaja hinnangul on tegu sõnastuse apsuga ja seda muudetakse enne otsuse kinnitamist.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikurühm on volikogule esitanud eelnõu, mille kohaselt tuleks tubli töö eest lisatasu määrata nii sotsiaaldemokraadist abilinnapeale Malle Vahtrale kui tema kolleegile Ardo Agasillale, kelle kodupartei on IRL. Mõlemale on plaani kohaselt kavas anda preemiaks kuupalga ehk 2100 euro suurune summa. Sellele lisandub veel kompensatsioon kasutamata puhkusepäevade eest, mida Agasillal on 10 ning Vahtral 45.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul on eelnõusse sattunud aps, mille IRL kavatseb enne otsuse vastuvõtmist kindlasti ära muuta. Nimelt on kuupalgasuurune summa mõeldud tegelikult lahkumishüvitiseks ja seda peaks saama ainult Malle Vahtra, sest Ardo Agasild on plaanis abilinnapeaks tagasi valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles