Miks naised oma palga eest ei võitle?

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelu palgalõhe üle juhib Viljandis Piret Aus.
Arutelu palgalõhe üle juhib Viljandis Piret Aus. Foto: Elmo Riig / Sakala
Täna peetakse üle Eesti arutelusid soolise palgalõhe üle ja Viljandis kogunetakse selleks Fellini kohvikusse.

Vestlusring on avatud kõigile huvilistele. Diskussioonis osalevad Tarvastu vallavanem Alar Karu, Männimäe lasteaia õpetaja Kersti Puusild, aktsiaseltsi BHC juhataja Kait Lukka, Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Mall Kõiv, kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala üliõpilased Jaanika Elgula ja Jaana Hinno ning Sakala ajakirjanik Margus Haav. Juttu juhib kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala õppejõud Piret Aus.

Eestis on korraldajate kinnitusel Euroopa Liidu suurim sooline palgalõhe. Põhjuseid on erinevaid: sooline jaotumine hariduses ja tööturul, töö- ja pereelu ühitamise raskused ning iganenud personalipraktikad. Kas see on probleem, kui naised teevadki meestest erinevaid töid, mille eest makstakse vähem? Aga see, kui sama töö eest makstakse mehele kolmandiku võrra rohkem? Miks ei oska või julge naised ise oma palga eest võidelda? 

Nende ja teiste küsimuste üle arutletakse võrdse palga päeval täna kell 14.36 eri kohtades üle Eesti. Arutelud on veel Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Kuressaares, Raplas ja Põlvas. Tallinnas toimuvat arutelu otselülitusega maakondadesse saab jälgida ka veebiülekande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles