Pärnakivi jooksu eel avatakse mälestuspingid

, Jakobsoni kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval peetakse Hubert Pärnakivi jooksu.
Neljapäeval peetakse Hubert Pärnakivi jooksu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Legendaarse jooksumehe Hubert Pärnakivi (16. X 1932 – 28. X 1993) auks korraldas omaaegne Viljandi kolmas kool, hiljem Valuoja kool jooksu, sest tema õpinguaastad olid seotud just selle kooliga. Jooksu korraldati igal sügisel Huberti sünnipäeval. Rada kulges kooli eest Hariduse tänavalt järveotsa obeliskini ja tagasi ning selle pikkus oli ligemale kuus kilomeetrit.

Kui Viljandis oli koolireform, liideti Valuoja kool Jakobsoni kooliga. 2013. aasta sügisel tuli kooli direktor Eero Järvekülg välja ideega nimetatud võistlus taas ellu kutsuda. Eelmisel kevadel 23. aprillil saigi jooks teoks, ent jooksutrassi otsustasime muuta nii, et see algab Hubert Pärnakivi mälestussamba juurest Viljandi linnastaadioni kõrvalt, kulgeb suures osas mööda terviserada ning lõpeb Jakobsoni kooli staadionil.

Mullu tervitas osalejaid Hubert Pärnakivi lesk Aime Pärnakivi. Ta on lubanud kohal olla tänavugi.

Jooks on neljapäeval, 23. aprillil kell 13. Arvestust peetakse kolmes vanuseklassis: kuni viienda klassi, kuuenda kuni üheksanda klassi ja gümnaasiumiõpilased. Samuti peetakse koolidevahelist arvestust, milleks liidetakse kuue parema tüdruku ja noormehe tulemus.

Stardi eel avatakse kaks Hubert Pärnakivi mälestussamba juurde paigutatud pinki. Nood on mõeldud Theodor Andressonile ja Elmar Ardmale – meestele, kes on ümber Viljandi järve jooksuga seotud sama tihedalt nagu Hubert Pärnakivi. Viljandi tervisespordiklubi Joosu ja vastupidavusalade klubi Staier paigaldasid pingid Viljandi spordiliidu, linna ja spordikeskuse abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles