Politsei tabas Viljandimaal alkoholi tarvitanud bussijuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel viis politsei Viljandimaal läbi kontrollaktsiooni sõidukijuhtide kainuse kontrollimiseks, mille käigus tabati paarikümne reisija turvalise teekonna eest vastutanud alkoholi tarvitanud bussijuht. 

18. aprillil kella ühe ajal pidas politsei Viljandi vallas Viljandi–Rõngu tee 4. kilomeetril kinni maakonnaliini teenindava bussi, mida juhtis 55-aastane mees. Bussijuhi kontrollimisel tuvastasid politseinikud, et mees on tarvitanud alkoholi. Kontrollimise hetkel viibis lisaks bussijuhile bussis veel umbes paarkümmend reisijat.

Bussijuhi sõnul oli ta alkoholi tarvitanud eelmisel õhtul. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning alustas tema suhtes väärteomenetlust. Bussifirma saatis reisi jätkama asendusbussi koos juhiga, kes reisijad turvaliselt sihtpunkti toimetas. 

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam sõnas, et ehkki alkoholi tarvitanuna rooli istumine on igal juhul lubamatu, muudab antud juhul asja raskemaks tõik, et bussis viibis veel mitukümmend inimest. «Bussijuhid vastutavad lisaks endale ka kõigi reisijate elu ja tervise eest, mistõttu on antud juhus eriti kahetsusväärne,» ütles Sadam ja julgustas kõiki liiklejaid kahtlustäratavatest juhtidest politseile teada andma.

Sadam lisas, et osa autojuhtidest arvab eelmisel õhtul alkoholi pruukinuna ekslikult, et kui hommikuks on enesetunne hea, siis ollaksegi valmis rooli istuma. Politsei soovitab mitte ainult bussijuhtidel, vaid ka kõikidel teistel sõidukijuhtidel varustada end alkomeetriga, et enne sõitma asumist oma kainuses veenduda saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles