Särav veteran saab 82-aastaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnanumbriga 1535 Einart Alus osales ka mullu.
Rinnanumbriga 1535 Einart Alus osales ka mullu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna saab 82-aastaseks tallinlane Einart Alus, kes kõrgele eale vaatamata on igal kevadel jätkanud ümber Viljandi järve jooksul osalemist. Praeguseks on ta järvejooksul osalenud 55 korda ehk 55 aastat.

Osalemiskordade hulga poolest on tänasest sünnipäevalapsest 40 päeva noorem Benno Viirandi küll ühe jooksu võrra ees, kuid Einart Alus on rekordimees selle poolest, et osales praegustest startijatest kõige varasemal jooksul. Nimelt startis ta esimest korda 1954. aastal. Viirandi avastart oli neli aastat hiljem. Suurem osa praegustest järvejooksul osalejatest polnud selleks ajaks veel sündinudki.

Einart Alus on meenutanud, kuidas jooksu viidi läbi 50 aastat tagasi. «Kohale mindi eelmisel päeval, tutvuti rajaga ja jooks ise oli 2. mail. Eelmisel õhtul peale «luuret» oli kultuurimajas pidu, kus vihuti hiliste tundideni tantsu. Hommikul mindi hotellist üle tee nurgal asuvasse piimasaali, kus söödi sardelle ja kapsaid, ning siis mindi rajale,» rääkis ta viis aastat tagasi veebiportaalile Sportinfo.

1. mail algaval ümber Viljandi järve jooksul on Einart Alus üks neist meestest, kellel on stardis aukoht, ning korraldajad on ta kirja teel starti palunud. Aluselt ja veel paarikümnelt jooksjalt, kellel on selja taha jäänud vähemalt 40 jooksu, stardiraha ei küsita ning korraldajad saadavad neile paar kuud enne jooksu kirjaliku kutse.

Ümber Viljandi järve jooksule on end kaks nädalat enne starti kirja pannud üle 3300 osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles