Raad saab mehisemad näojooned

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig, Marko Saarm, Peeter Kümmel

Nii nagu Toompeal hiljuti tööd alustanud valitsuses on võrreldes varasemaga märksa vähem naisi, annab ka järgmisel nädalal Viljandis võimu haarav Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Reformierakonna koalitsioon linna juhtorganitele väga mehiseid näojooni.

Aprilli algul tekkinud võimukriisi tõttu peagi tegevuse lõpetavasse sotsiaaldemokraatide ja IRL-i linnavalitsusse on nelja mehe kõrval kuulunud kaks naist: abilinnapea Malle Vahtra ja lihtliige Ülle Lumi. Nüüd on õhus võimalus, et omavalitsuse ladvikusse ei pääse ühtki naist.

Opositsioonist võimutüüri juurde liikuv Reformierakond ei saada otsustavatesse ametitesse ühtki naist. Suure tõenäosusega lähevad praegu Malle Vahtra ohjatud valdkonnad Kalvi Märtini kätte. Lisaks on oravaparteilased otsustanud linnavalitsusse viia oma nimekirja kõige kogenumad tegijad Tauno Tuula, Kalle Jentsi ja Rein Triisa. Järgmiseks volikogu esimeheks pakutakse Peep Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles