Võimas võistlus valmistas julma pettumuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Johansonil õnnestus pühapäeval Prantsusmaal peetud juunioride Paris–Roubaix’ võidukihutamisel kogeda suurvõistluse hõngu. Kahjuks pidi ta tehnilise ebaõnne tõttu sõidu katki jätma.
Kristjan Johansonil õnnestus pühapäeval Prantsusmaal peetud juunioride Paris–Roubaix’ võidukihutamisel kogeda suurvõistluse hõngu. Kahjuks pidi ta tehnilise ebaõnne tõttu sõidu katki jätma. Foto: Erakogu

Kristjan Johansonil oli pühapäeval võimalus osaleda ühel rattaspordimaailma prestiižikamal sõidul Paris–Roubaix. Tõsi küll, selle maineka ühepäevasõidu juunioride versioonil, mis oli ühtlasi Rahvuste karika esimene etapp.

Nagu Viljandi rattaklubi kasvandik ütles, oli juunioride võistlusrada eliitklassi meeste omast vaid pisut lühem ja sisaldas ikka ka neid kurikuulsaid munakivisillutisega lõike. «Juuniorid lasti lihtsalt rajale eliitratturitest veidi eestpoolt ja natuke varem.»

Nii oli noortel enne esimest munakividega rajalõiku asfaltteed vähem. «Algul käis ikka hull andmine: kõik tahtsid ju munakivilõigule pääseda võimalikult heal positsioonil,» kõneles Johanson. Teda aga tabas hea alguse järel üks ebaõnn teise järel ja kõik olid seotud tehnikaga. «Tundsin end rajal hästi ja konkurentsivõimelisena, aga ilma sadulata ikka munakivil ei sõida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles